Afstellen van uw rollator

Afstellen van uw rollator

Voordat u de rollator op een correcte manier kunt gebruiken moet deze eerst worden afgesteld op uw persoonlijke situatie (uw lichaamslengte.) Wat bedoelen we hier eigenlijk mee? Wellicht klinkt het ingewikkelder dan dat dit eigenlijk is. Met het afstellen van de rollator bedoelt men het instellen van de juiste hoogte van de handvatten. De juiste hoogte is van essentieel belang voor een goede houding achter de rollator.

Wat is de juiste hoogte?

Er zijn tal van regels voor het afstellen van de juiste hoogte. De vuistregel: Ga rechtop achter de rollator staan met uw rug zo recht mogelijk. Voor een juiste hoogte moeten de handvatten op 'horlogehoogte' zitten. Aangezien dit een vuistregel is kan het natuurlijk per persoon verschillen. Het belangrijkste is dat u een zeker en prettig gevoel krijgt zodra u uw eerste stappen met de rollator zet.

Hoe werkt het instellen van de hoogte?

De hoogte instelling voor rollator werkt bij vrijwel elk model hetzelfde. Grofweg zijn er twee verschillende varianten om de hoogte in te stellen; met een stelschroef of trapsgewijs door middel van een kliksysteem met palletjes. De stelschroef is een moer die u in het frame bevestigd en dan vastdraait zodra het handvat de juiste hoogte heeft. De tweede variant is een kliksysteem. Dit werkt zeer eenvoudig en bovendien snel. Voor mensen die bijvoorbeeld verminderde drukkracht hebben kan dit lastig zijn omdat dit systeem met een palletje werkt welke ingedrukt moet worden, bij sommige rollators kan dit enige kracht kosten. Als u geen verminderde kracht heeft dan werkt dit ideaal en bovendien zeer snel. Een ander voordeel van het trapsgewijze systeem is dat het eenvoudiger is om beide handvatten op exact dezelfde hoogte af te stellen omdat dit trapsgewijs gaat.

Vragen over het afstellen?

Wilt u een rollator kopen maar heeft u vragen over het afstellen hiervan? Of wellicht zijn er nog andere dingen onduidelijk? Neem dan gerust contact op met ons. Onze adviseurs zijn getraind en kunnen u een goed en degelijk advies geven. U kunt ons bereiken via ons telefoonnummer: 0162 229 405. Wij zijn dagelijks tussen 09:00 en 17:00 uur te bereiken.

Het afstellen van een rollator

Alle rollators welke u bij De rollator winkel Top-rollator.nl koopt worden volledig geassembleerd verzonden en zijn vrijwel gereed voor gebruik. Het enige wat u moet doen is de rollator afstellen op uw persoonlijke situatie; namelijk uw lichaamslengte. Voor een juist loophouding achter de rollator is het zeer belangrijk dat u hier even de tijd voor neemt alvorens de eerste stappen te zetten achter de rollator. Met het volgende stappenplan stelt u uw rollator eenvoudig af op uw persoonlijke situatie en kunt u binnen enkele minuten optimaal gebruik maken van de rollator:
 

  • Ga zo rechtop mogelijk achter de rollator staan
  • Houd uw armen straks langs uw lichaam naar beneden
  • De vuistregel is dat de handvatten van de rollator op horlogehoogte moeten zitten
  • Afhankelijk van de rollator draait of klikt u de verstelvergrendeling los en schuift u de stang zodat de handvatten op de juiste hoogte komen te zitten
  • Draai of klik de vergrendeling weer goed vast zodat u zeker weet dat deze niet meer verschuift.
  • Uw rollator is op de juiste hoogte afgesteld en is gereed voor gebruik.

  Top-rollator.nl De Rollator Winkel         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties